Indhent tilbud


"ZERO SOUNDS" ─ støjhegn:

Dette støjhegn er lydtestet hos DELTA i laboratorium på DTU og reducerer lyden 24 DB. Et almindeligt tæt træhegn vil reducere støjen ca. 16 DB. En ekstra støjreduktion på 3-4 DB svarer til, at støjen føles halveret for det menneskelige øre, så 8 DB føles som en kraftig støjdæmpning. Hegnet består af 2 ens kassetter. Kassetten er en sandwich konstruktion bestående af 2 ens sider med udskårede bølgeformede rafter i gran, som er olieret med en sværteagtig langtidsholdbar linolieblanding fra Tikkurila iblandet alkyd. Imellem disse rafter er indlagt en 35 mm tyk Stratocell Whisper plade.

Stratocell er et stærk lyddæmpende materiale, som fx. anvendes mellem panelerne i jetfly. Pladen er blød og let og dens tusind cellede struktur er yderst effektiv til både at absorbere lyden og isolere hegnet mod lydgennemtrængning. 

Hegnets effekt: ZERO SOUNDS er testet men henblik på at måle lydisoleringsevnen. Hegnet er primært egnet til at bryde, stoppe og reflektere lyden. Bor man ud til en støjende vej, hvor der ikke er træer og bygninger på den modsatte side af vejen, så er hegnet meget effektivt. Hegnet er også super effektivt at opstille inde i haven tæt på huset, fx. rundt om husets terrasse. Sidstnævnte foranstaltning er særligt relevant at iværksætte i de tilfælde hvor støjkilden kommer langt væk fra dit hus. Kommer støjen fx. 20-30 meter eller længere væk fra dit hus, så er det komplet nytteløst at opsætte et støjhegn i skellet ud til vejen, da støjen - uanset højden på hegnet - så vil passere over hegnet og fortsat give støjgener omkring huset.

Selvom hegnet ikke er testet for en absorptionskoefficient, så giver hegnet efter vores mening også en begrænset absorptionseffekt. Der er flere steder i træets udskæringer kun 5 mm tykt træ ind til de bløde stratocell plader. Vi antager derfor, at noget af lyden vil blive absorberet i hegnet. Det er dog usikkert hvor meget af lyden som absorberes i hegnet og derfor er dette hegn primært egnet til at bryde, stoppe og reflektere lyden. Læs mere om disse effekter under "VIDEN OM STØJ". 

 

"QUIET ZONE" ─ støjhegn:

Dette støjhegn er testet hos DELTA i laboratorium på DTU for sin absorptionsevne. Hegnets absorptionskoefficient er 0.65 hvilket betyder, at cirka 65% af lyden absorberes i hegnet svarende til klasse A2 i henhold til vejdirektoratets klassificeringer. Til sammenligning vil et almindeligt lukket træhegn (fx. en 1-på-2 beklædning) absorbere støjen med 0%, så hvis man bor tæt på en trafikeret vej med mange bygninger/træer på den modsatte side, så er denne type hegn virkelig være en effektiv støjskærm.

Hegnet er opbygget af 4 moduler á 90x200 cm, som monteres ovenpå en tyk bundplanke. 2 moduler består af 50 mm tykke malede granrafter med CNC udskæringer og 2 moduler af 25 mm lameller. Imellem modulerne sidder en 25 mm tyk sort Stratocell dug. 

Hegnets effekt: QUIET ZONE er testet med henblik på at måle hegnets absorptionsevne. Men hegnet har med sin tæthed og vægt også en væsentlig støjisolerend effekt, så vi betragter dette hegn som en "hybrid" med både støjabsorberende og støjreflekterende egenskaber. Ideen med hegnet er, at man selv kan vælge, hvilken type moduler, som skal vende ud til vejen eller ind imod haven. Kun den ene side med lameller og Stratocell dug vil være absorberende, og skal derfor vendes ud til den side med mest reflekterende støj fx. ud til vejen, hvor støjen bliver låst inde og reflekterer mellem bygninger, træer, biler mv. Eller i andre tilfælde hvor støjen reflekterer rundt inde i haven som følge af hårde genstande som fx. stenfliser på terrassen, store træer, et udhus mv. Den anden side med udskæringer vil både være god til at ændre støjens retning og reflektere støjen. Dette kan være effektivt i et miljø, hvor støjen kommer ind i haven fra andre retninger end vejen, fx. fra naboer. Eller i landlige miljøer ud til vejen, hvis der ikke er bygninger, biler og træer på vejens modsatte side. Læs mere om støjs isolerende og absorberende effekter under "VIDEN OM STØJ".

 

"SILENT SPACE" ─ støjhegn :

SILENT SPACE har de helt samme dobbelt funktionelle egenskaber som QUIET ZONE. Dvs. at hegnet både har støjabsorberende egenskaber i henhold til klasse A2 og støjreflekterende egenskaber. Hegnets udskæringer er dybere, færre i antal og mere synkront placerede end for QUIET ZONE, hvilket vil bryde og reflektere støjen i færre retninger end ZERO SOUNDS og QUIET ZONE, som spreder støjreflektionen på en mere diffus måde.

SILENT SPACE er opbygget på samme måde i 4 moduler som QUIET ZONE. Læs mere om støjs isolerende og absorberende effekter under "VIDEN OM STØJ".

Se vores produkter

Pris pr. FAG (inkl. moms)

Varebeskrivelse

NOISE KILLER - MALET

Støjhegn med 65% støjabsorberende effekt. Lamel look på begge sider

FAG (HXL):

200 x 200 cm

Stolpe:

Stolpe: Eg på stål.
Mål:  13 x 13 x 300 cm
Vælg ml. sort eller brunt bejdset

 

 

Leveringstid:

4 - 8 uger

Pris pr. meter
kr. 4000,00
Varebeskrivelse

ZERO SOUNDS - OLIERET

Støjhegn med 24 dB støjisolerende effekt. 2 ens sider

FAG (HXL):

200 x 200 cm

Stolpe:

Stolpe: Eg på stål.
Mål:  13 x 13 x 300 cm
Vælg ml. sort eller brunt bejdset

Leveringstid:

4 - 8 uger

Pris pr. meter
kr. 4000,00
Varebeskrivelse

QUIET ZONE - OLIERET

Støjhegn med 24 dB støjisolerende effekt. 2 ens sider

FAG (HXL):

200 x 200 cm

Stolpe:

Stolpe: Eg på stål.
Mål:  13 x 13 x 300 cm
Vælg ml. sort eller brunt bejdset

Leveringstid:

4 - 8 uger

Pris pr. meter
kr. 4000,00
Varebeskrivelse

SILENT SPACE - MALET

Støjhegn med 65% støjabsorberende effekt. 2 forskellige sider

FAG (HXL):

200 x 200 cm

Stolpe:

Stolpe: Eg på stål.
Mål:  13 x 13 x 300 cm
Vælg ml. sort eller brunt bejdset

Leveringstid:

4 - 8 uger

Pris pr. meter
kr. 4000,00

Vi kan tilbyde

Kontakt os