Indhent tilbud

QUIET ZONE ─ et støjhegn der primært isolerer mod støjen

Støjhegnet QUIET ZONE består af en 8 cm tyk sandwich konstruktion med et isoleringsmateriale (naturkork eller stratocell) i midten og træ på begge sider. Denne konstruktion giver støjhegnet særligt gode støjisolerende egenskaber. Begge sider reflekterer støjen.

Anvendelse: Dette støjhegn anvendes typisk, hvor der kun er få eller ingen fysiske genstande på støjsiden ud til vejen, så støjen frit kan slås tilbage, når lydbølgerne rammer støjskærmen. I tæt bebyggelse med mange huse på begge sider af vejen vil et støjabsorberende hegn være en bedre løsning. Dette støjhegn kan fås enten som sortmalet eller med en gyldenbrun oliebejds fra Sikkens systems.Hegnets effekt


QUIET ZONE er testet af DELTA på DTU med henblik på at måle hegnets absorptionsevne. Resultaterne viste en støjreduktion på 24dB og en absorptionskoeficcient på 0,65 svarende til, at 65% af støjen absorberes i hegnet. Dette placerer støjhegnet i støjklasse A2 jvnf. vejdirektoratets klassificeringer, hvilket er et bevis for, at støjhegnet er effektivt. Men hegnet har med sin tæthed og vægt også en væsentlig støjisolerende effekt, så vi betragter dette hegn som en "hybrid" med både moderate støjabsorberende og særligt stærke støjisolerende egenskaber. Ofte undervurderer man den del af støjen, som kan reflektere mellem huset og støjhegnet inde på matriklen. Disse forsinkede støj ekko'er kan genere længe efter, at trafikken er væk. QUIET ZONE kan reducere og afhjælpe nogle af disse gener. De lamelformede udskæringer forvirrer og spalter støjen op i mange retninger. Der er dog ingen tvivl om, at dette støjhegn først og fremmest er stærkt støjreducerende (isolerer godt mod støjen fra vejen).


Læs mere om støjs isolerende og absorberende effekter under "VIDEN OM STØJ".

 

Se vores produkter

Priser pr. FAG for QUIET ZONE (inkl. moms)

Varebeskrivelse

QUIET ZONE - OLIERET

Hybridt støjhegn ─ reflekterer og absorberer generende støj

FAG (HXL):

200 x 200 cm

Stolpe:

Stolpe: Eg på stål.
Mål:  13 x 13 x 300 cm
Vælg ml. sort eller brunt bejdset

Leveringstid:

4 - 8 uger

Pris pr. meter
Kr. 4000,00

Vi kan tilbyde

Kontakt os